دانه چیا

دانه چیا

قیمت قبلی: 50,000 تومان
قیمت: 45,000 تومان

یکی از مفیدترین خوراکی‌ها

تولید کننده: هلیو
کد کالا: 7112111
  • مرطوب کننده و شفاف‌کننده پوست صورت 
  • تقویت و افزایش رشد مو
  • تقویت ناخن‌ها
  • بسیار مفید برای جنین و زنان باردار
  • افزایش انرژی بدن
  • درمان بی خوابی، یبوست، مفید برای بیماران دیابتی

ادامه خواص را در بخش توضیحات کامل مشاهده فرمایید.

وزن: 

دانه چیا

چیا کلمه باستانی مایاها به معنای قدرت است.

دانه چیا یک سوپرفود با خواص و فواید فوق العاده و یکی از مفیدترین خوراکی‌های روی زمین است.

این دانه‌های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفیدو حتی ضروری‌اند.

چیا گیاهی بومی آمریکای مرکزی و از خانواده مریم گلی و نعناعیان است که دانه‌اش مصرف خوراکی دارد. 

دانه چیا به عنوان تقویت کننده انرژی شهرت دارد و گفته شده دوندگان و جنگجویان دوران باستان از دانه چیا برای حفظ قدرت و استقامت بدنی استفاده می‌کردند.

 

خواص چیا:

  • جوان‌سازی پوست صورت
  • از بین برنده آکنه و جوش صورت
  • تقویت و افزایش رشد مو
  • تقویت ناخن‌ها
  • بسیار مفید برای جنین و زنان باردار
  • درمان یبوست
  • درمان آتریت روماتوئید
  • کاهش قند خون
  • مفید برای بیماران دیابتی
  • جلوگیری از سرطان
  • افزایش انرژی بدن
  • درمان بی خوابی 

 

فقط دو قاشق از این کوچولوهای خوشگل حاوی مواد زیر می‌باشد:

  • فیبر: 11 گرم
  • پروتئین: 4 گرم
  • چربی: 9 گرم
  • کلسیم: 18% دوز مورد نیاز روزانه
  • منگنز: 30% دوز مورد نیاز روزانه
  • منیزیم: 30% دوز مورد نیاز روزانه
  • فسفر: 27% دوز مورد نیاز روزانه
  • همچنین حاوی مقدار کمی روی (زینک)، ویتامین B3، پتاسیم، ویتامین B1 (تیامین) و ویتامین B2 است.

 

فقط در دو قاشق چیا:

  • پتاسیم چیا 64% بیشتر از موز
  • آنتی اکسیدان دو برابر بلوبری
  • کلسیم 5 برابر شیر
  • آهن 3 برابر اسفناج

 

شباهت ظاهری دانه چیا با تخم شربتی و تخم ریحان

به دلیل شباهت ظاهـری، این سه دانه اغلب با هم اشتباه گرفتـه می‌شوند؛ اما هریک از آنها از نظر ظاهر، خواص، ارزش غذایی، کاربردها و ... تفاوت‌های بسیار زیادی با هم دارند.

 

دانه چیا کوچک و بیضی شکل بوده و کمی شبیه دانه‌های کنجد به نظر می‌رسد؛ اگر چه به آن اندازه مسطح نیست، این دانه‌ها خطوط تصادفی روی پوشش بیرونی خود دارند، در حالی که تخم شربتی مانند دانه‌های کوچک برنج کشیده به نظر می‌رسند.

دانه چیا معمولا به رنگ‌های خاکستری، سیاه و سفید و گاهی قهوه‌ای هستند در حالیکه تخم شربتی یا دانه‌های ریحان اغلب به رنگ سیاه هستند. 

تخم شربتی کمی بزرگ‌تر از دانه چیاست، امگا 3 چیا دو برابر تخم ریحان می‌باشد. 

دانه چیا بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است، در حالیکه تخم شربتی بومی هند و منطقه مدیترانه است.

هر دو دانه پس از خیساندن در آب بزرگ شده و به شکل ژله‌ای تغییر می‌کنند، دانه چیا تا 10 بار بیشتر از وزن خود آب جذب می‌کند در حالی که تخم شربتی یک لایه موسیلاژی بی‌رنگ در اطراف خود ایجاد کرده و بزرگ می‌شود. اندازه تخم شربتی پس از جذب آب بزرگ‌تر از دانه‌های چیا خواهد بود.

دانه چیا هیچ طعم و مزه‌ای ندارد اما تخم شربتی دارای عطر ریحان می‌باشد.

 

روش مصرف دانه چیا:

روزانه تا 20 گرم دانه چیا را دوبار در روز، قبل از هر وعده غذایی و یا به عنوان میان وعده استفاده کنید.

دانه چیا را می توانید به آب، ماست، اسموتی، سالاد، اوتمیل، آبمیوه و دیتاکس، مربا و سوپ و ... اضافه و میل کنید.

 

موارد منع مصرف:

مصرف دانه چیا فواید زیادی از جمله بهبود قند خون، افزایش سطح خون، کاهش فشار خون و بهبود سلامت روده را به همراه خواهد داشت. همچنین دانه چیا حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری مورد نیاز بدن است.

با این وجود مصرف دانه چیا توسط افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا، آلرژی یا مشکلات گوارشی باعث بروز عوارض جانبی خواهد شد.

همچنین خوردن بیش از حد دانه چیا منجر به افزایش وزن خواهد شد.

جایگزین های دانه چیا شامل مواد غذایی سرشار از فیبر از جمله سبزیجات، حبوبات، مغزها، میوه ها و غلات خواهند بود.

دانه کتان به دلیل مزایای سلامتی مشابه، جایگزین خوبی برای دانه چیا محسوب می شود.

چنانچه دانه چیا همراه با داروهای ضد فشار خون و ضد انعقاد همچون وارفارین مصرف شود، می‌تواند سبب بروز تداخل گردد که یکی دیگر از عوارض دانه چیا برای بزرگسالان است.

خوردن مقادیر زیاد دانه چیا احتمالا با داروهای کاهنده قند خون تداخل داشته و احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد.

دانه چیا بهتر است به صورت خشک استفاده نشود.

 

مشخصات

حجم 100 گرم
نظر خودتان را بنویسد