کره گردو
درختان گردو بومی شرق آمریکای شمالی هستند اما امروزه به طور معمول در چین، ایران و در ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا پرورش مییابند.
اگر دقت کرده باشید که مغز گردو چقدر شبیه مغز انسان می باشد؟ اگر چه در آموزههای باستانی نیز به این مورد اشاره شده است که گردو یکی از بهترین خوراکیها برای تقویت مغز میباشد، امروزه نیز علم ثابت کرده است که گردو غذای مغز است و نباید از خوردن آن غافل شد!
گردوی سالم و مقوی یکی از مقوی ترین انواع مغزها میباشد که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است. گردو به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک میکند، باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است. خواص گردوی تازه هم مانند خواص گردوی خشک میباشد.
خواص کره گردو:
- کنترل وزن
- از بین بردن سنگ صفرا
- سلامت استخوانها
- بهبود صرع
- کاهش کلسترول کل
- کاهش LDL کلسترول
- افزایش HDL کلسترول
- افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن
- محافظت در برابر بیماری قلبی
- افزایش قدرت ذهن و هوش
- مفید برای تنگی نفس
- جلوگیری از ورم مفاصل
- مفید در بیماریهای پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس
- ضد سرطان
- دارای آنتی اکسیدان
- محافظت از سیستم ایمنی
- جلوگیری از لخته خون
- تنظیم سوخت و ساز در بدن
- تنظیم فشار خون
- تنظیم قند خون
- جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر
- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
- حفاظت از استخوان
ویتامینها و مواد معدنی موجود در گردو
گردو آلی بدون سبزیجات (30 گرم) شامل:
انرژی: 200 کالری
کربوهیدرات 3.89 گرم (گرم)
شکر: 1 گرم
فیبر: 2 گرم
پروتئین: 5 گرم
چربی: 20 گرم
کلسیم: 20 میلی گرم (میلی گرم)
آهن: 0.72 میلی گرم
سدیم: 0 میلی گرم
گردو همچنین منبع خوبی از:
منگنز
مس
منیزیم
فسفر
ویتامین B6
اهن
آنها از نظر چربی های اشباع نشده و غیر اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا 3 بسیار غنی هستند. آنها همچنین منبع خوبی از پروتئین هستند.
آجیلها به دلیل داشتن کالری با کالری بالا و پرچرب دارای اعتبار هستند. با این حال، آنها در مواد مغذی متراکم هستند و چربیهای سالم قلب را تأمین میکنند.
ترکیب چربیهای سالم، پروتئین و فیبر موجود در "گردو "به افزایش رضایتمندی و پر بودن کمک میکند. این باعث میشود در مقایسه با چیپس، کراکر و سایر غذاهای ساده کربوهیدرات، آنها را به عنوان میان وعده از سلامتی بیشتری برخوردار کنید.
گردو منبع خوبی از برخی ویتامینها و مواد معدنی است. از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده ی معدنی است.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده ی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
خواص گردو
مصرف انواع غذاهای گیاهی از انواع مختلف مدت هاست که با کاهش خطر بسیاری از شرایط سلامتی مرتبط با سبک زندگی همراه است.
گردو ممکن است مزایایی برای سلامتی استخوان و قلب داشته باشد.
از جمله مزایای سلامتی گردوها می توان به تقویت سیستم قلبی و عروقی و سلامت استخوان ها، کاهش خطر ابتلا به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره کرد.
سلامت قلب
گردو ممکن است سلامت قلب را تقویت کند.
نشان داده شده است که اسیدهای چرب اشباع نشده و غیر اشباع نشده موجود در گردو باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید LDL (مضر) می شوند.
که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
یک مطالعه منتشر شده در مجله بریتانیایی تغذیه انگلیس نشان داد که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب برای کسانی که بیش از چهار بار آجیل در هفته مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت آجیل مصرف نمیکنند، کمتر است.
کنترل وزن از خواص گردو است
طبق تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه بالینی در آسیا اقیانوس آرام، مصرف روتین آجیل با استراحت بیشتر با مصرف بیشتر انرژی همراه است.
در آزمایشاتی که کاهش وزن را با استفاده از رژیمهای غذایی که شامل یا آجیل را شامل میشوند مقایسه کردند، رژیم های غذایی که شامل آجیل در اعتدال بودند کاهش وزن بیشتری نشان دادند.
یک مطالعه منتشر شده در ژورنال آمریکایی بالینی تغذیه همچنین نشان داد که زنانی که به ندرت از خوردن آجیل گزارش میکنند، در طی یک دوره 8 ساله، بیشتر از افرادی که دو بار در هفته یا بیشتر از آنها آجیل مصرف میکردند، افزایش وزن بیشتری داشتند.
از بین بردن بیماری سنگ کیسه صفرا از خاصیت گردو است
طبق مطالعه دیگری در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، مصرف مکرر آجیل با کاهش خطر کوله سیستکتومی، عملی برای از بین بردن کیسه صفرا همراه است.
در بیش از یک میلیون نفر مستند بیش از 20 سال، زنانی که بیش از 5 اونس آجیل در هفته مصرف میکردند، در مقایسه با زنانی که هر هفته کمتر از 1 اونس آجیل میخورند، خطر کوله سیستکتومی کمتری داشتند.
از فواید گردو میتوان به سلامت استخوانها اشاره کرد
گردو منبع خوبی از مواد معدنی مس است. کمبود شدید مس با تراکم کمتر مواد معدنی استخوان و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان همراه است.
پوکی استخوان شرایطی است که استخوانها نازکتر و متراکمتر میشوند و شکستگی و شکستن آنها را آسانتر میکند.
تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر کمبود حاشیه مس و مزایای احتمالی مکملهای مس برای جلوگیری و مدیریت پوکی استخوان مورد نیاز است.
مس همچنین نقش مهمی در نگهداری کلاژن و الاستین، اجزای سازه اصلی بدن دارد.
بدون مس كافي، بدن نميتواند جاي بافت همبند آسيب ديده يا كلاژن سازنده بلوكهاي ساختمان براي استخوان شود. این میتواند به طیف وسیعی از موضوعات از جمله اختلال عملکرد مفصل منجر شود.
گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است. نشان داده شده است که منگنز در ترکیب با مواد معدنی کلسیم و مس از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
منیزیم، یکی دیگر از مواد معدنی موجود در گردو، برای تشکیل استخوان از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا به جذب کلسیم داخل استخوان کمک میکند.
در حالی که مکمل های منگنز و مس ممکن است مقادیر مواد معدنی را که می تواند مضر باشد، دریافت این مواد معدنی از طریق رژیم غذایی برای سلامتی استخوان مفید است.
صرع
نشان داده شده است كه موشهايي كه كمبود منگنز دارند بيشتر در معرض تشنج هستند.
همچنین به افرادی که مبتلا به صرع هستند سطح منگنز کامل خون پایین تر از افراد فاقد صرع رسیده است، اگرچه تصور نمی شود کمبود منگنز باعث صرع شود.
تحقیقات بیشتری در مورد اینکه آیا مکمل منگنز به نفع مبتلایان به صرع خواهد بود، لازم است.
مضرات و اقدامات احتیاطی
برخی محققان نتیجه گرفتهاند که مصرف گردو منجر به افزایش وزن نمیشود.
با این حال، کالری گردو متراکم است و به افراد توصیه میشود برای کاهش این خطر، آنها را با اعتدال مصرف کنند.
مصرف زیاد گردو نیز به اسهال مرتبط بوده است.
این ممکن است بعد از اینکه فرد مقدار زیادی گردو بخورد، به دلیل داشتن روغن یا فیبر زیاد یا به دلیل داشتن حساسیت، به عنوان مثال در افرادی که دارای سندرم روده تحریک پذیر هستند (IBS).
افرادی که به آجیل حساسیت دارند نباید گردو بخورند. اگر فرد بعد از خوردن گردو دچار بثورات کهیر یا کهیر شود یا در تنفس دچار مشکل شود، باید مراقبت های پزشکی را جستجو کرد.
گردو می تواند یک افزودنی سالم برای رژیم غذایی باشد. رژیم غذایی که به طور کلی متعادل باشد و در کنار رژیم ورزش دنبال شود، برای سلامتی مناسب است.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته