روغن ماکادمیا (فندق استرالیایی) هلیو
ماکادمیا یا فندق استرالیایی که از درخت ماکادمیا به دست میآید، یکی از محبوبترین آجیلهای آمریکا و مغذیترین و گرانترین آجیل جهان است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد، باعث درمان آرتریت شده و بینایی را بهبود می بخشد.
روغن ماکادمیا روغنی زرد رنگ و شفاف است که از دانه ماکادمیا گرفته میشود.
درخت ماکادمیا در جنوب استرالیا و چندین کشور آمریکای جنوبی کشت میشود، میوه این درخت به شکل فندق بوده واز طریق پرس و تصفیه حاصل میشود این روغن شامل اسیدهای پالمیتولیک، اسید اولوایک و اسید لفیولیک از خانواده امگا ۶ میباشد که شباهت بسیاری به ترشحات غدد چربی پوست سر دارد و دارای خاصیت کراتینسازی میباشد، که باعث تجدید سلولهای مو میشود و ریشه مو را به صورت عمیق تغذیه کرده و به رشد مجدد موها کمک میکند.
این روغن که سرشار از اسیدهای چرب و ویتامین E و امگا ۳ و۶ است، به موها طراوت و شادابی داده و از خشکی و شکنندگی مو جلوگیری میکند و به موها فرم و حالت ابریشمی میبخشد.
از روغن ماکادمیا میتوانید به منظور تقویت و نرم کردن موهای خود استفاده نمایید. این روغن در حقیقت یک نرمکننده طبیعی است که موجب استحکام موها شده و نرمی و درخشش آنها را دوچندان میکند.
خواص روغن ماکادمیا:
- دارای خاصیت کراتینسازی مو
- محافظت از کلاژن پوست و تحریک و تولید کلاژن جدید
- جوان سازی پوست صورت
- مرطوب کننده طبیعی پوست
- درمان آفتاب سوختگی
- تقویت و افزایش رشد مو
- ضدریزش مو و مغذی ریشه مو
- رفع خشکی لب
- درمان ناخن شکننده
- انعطاف پذیری پوست
- ضد چین و چروک
- تثبيت رنگ مو همانند آرگان در هنگام رنگ كردن
- نرم کننده پوست
- مرطوب کننده پوست و آبرسانی آن
- تقویت ناخن
- ضد آکنه
- درمان خشکی پوست
طریقه مصرف:
مقدار اندکی از روغن ماکادمیا را به طور مستقیم روی موها مالیده، ساعتی صبر کنید تا خوب جذب شود و سپس آن را شستشو دهید. در این حالت قدرت نرمکنندگی این ماده را به خوبی متوجه خواهید شد. به منظور جلوگیری از چین و چروک پوست نیز میتوان روغن ماکادمیا را روی پوست مالیده و ماساژ داد.
توصیه:
قبل از مصرف روی پوست و بدن حتما اول تست شود و بعد به کل پوست زده شود.
این روغن با ترکیب چه روغنهایی برای پوست و جوانسازی مناسب است؟
- روغن جوجوبا
- روغن هسته زردآلو
- روغن بادام
- روغن هسته انگور
- روغن نارگیل
- روغن آرگان
در ادامه به بررسی برخی از خواص ماکادمیا میپردازیم:
کلسترول خون و قلب
آجیل ماکادمیا حاوی چربیهای سالم (اسیدهای چرب غیر اشباع) است که به کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
در یک تحقیق که توسط دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد، افرادی که روزانه 4 تا 17 عدد آجیل ماکادمیا را به رژیم غذایی خود اضافه میکنند، کلسترول خون پایینتری نسبت به افراد دیگر دارند.
سرطان
ماکادمیا حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدانها و فلاونوئید هاست که به محافظت از سلولها کمک کرده و با کاهش رادیکالهای آزاد در بدن خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
لاغری و کاهش وزن
مقادیر بالای چربیهای سالم موجود در ماکادمیا به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن میشود. محتوای چربی خوب میتواند در کاهش اشتها به شما کمک کند.
پالمیتولئیک اسید موجود در میوه ماکادمیا به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و با افزایش چربی سوزی باعث لاغری و کاهش وزن میشود.
همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در ماکادمیا به سمزدایی و پاکسازی رودهها کمک کرده که همین میتواند باعث کاهش وزن شود.
معده و دستگاه گوارش
مقادیر بالای فیبر موجود در آجیل ماکادمیا به بهبود هضم غذا کمک میکند، همچنین مس موجود در این آجیل برای بهبود واکنشهای آنزیمی در دستگاه گوارش مفید است.
پوکی استخوانها
مقادیر بالای فسفر، منگنز و منیزیم موجود در ماکادمیا به تقویت استخوانها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهند؛
کلسیم در شکل گیری دندانها و استخوانها مفید است و منگنز به تشکیل بافت استخوانی و تقویت استخوانها کمک میکند.
مغز و اعصاب
مس، ویتامین B1، منیزیم و منگنز موجود در آجیل ماکادمیا به بهبود عملکرد انتقال دهندههای عصبی کمک میکنند، همچنین اولئیک اسید و پالمیتولئیک اسید موجود در آن به به محافظت از سلولهای عصبی در مغز کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری مغزی را کاهش میدهند.
مقادیر بالای امگا 9 موجود در ماکادمیا به بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و جلوگیری از بیماریهای عصبی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد.
کاهش التهاب بدن
اسیدهای چرب امگا 6 موجود در ماکادمیا به کاهش التهاب مزمن در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آرتریت، سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت را کاهش میدهند.
آتریت
یک مطالعه نشان داده که ماکادمیا خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد و یکی از بهترین آجیلهای برای درمان آتروز محسوب میشود.
دیبابت و قند خون
تحقیقات در کانادا نشان داده که ماکادمیا به دلیل خواص ضد التهابی و شاخص گلیسمی پایینی که دارد به کاهش قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
درمان کم خونی
مقادیر بالای آهن و مس موجود در آجیا ماکادمیا به افزایش تعداد گلبولهای قرمز و بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و باعث درمان کم خونی میشود.
بدنسازی
چربیهای سالم و کربوهیدراتهای پیچیدهی موجود در ماکادمیا به افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران و بدنسازان کمک میکند.
چشم
ویتامین B1 و اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 موجود در ماکادمیا به سلامت چشم کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آب مروارید را کاهش میدهند.
سلیاک
ماکادمیا گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین آجیلها و میان وعدهها برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک میباشد.
جوانسازی پوست صورت
مصرف خوراکی ماکادمیا به دلیل مقادیر بالای اسیدهای چرب ضروری به ویژه پالمیتولیئک اسید که دارد به آبرسانی پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوانسازی پوست صورت میشود.
تقویت و افزایش رشد مو
پالمیتولئیک اسید موجود در ماکادمیا باعث آبرسانی به پوست سر و موها شده و با تقویت فولیکولها به افزایش رشد مو کمک میکند.
تقویت ناخنها
مقادیر بالای پروتئین و اسیدهای چرب موجود در ماکادمیا به تقویت و افزایش رشد ناخن ها کمک میکنند.
منابع: draxe – stylecraze