ترکیبی لذت بخش از قهوه سبز و قهوه عربی
در صورت تمایل بخش توضیحات کامل را مشاهده فرمایید.
حجم:
دو قهوه
حاوی 100 گرم پودر دمنوش
مواد تشکیل دهنده:
طریقه مصرف:
یک قاشق مربا خوری پر در داخل یک لیوان آب جوش به مدت حداکثر 5 دقیقه دم کشیده شود.
خواص قهوه:
از جمله فواید قهوه میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
به دلیل خاصیت نشاط بخشی قهوه نوشیدنیای ضدافسردگی محسوب میگردد.
قهوه در رفع سردردها خصوصا سردردهای حاد میگرنی بسیار موثر است.
قهوه موجب میگردد کمتر احساس خستگی کنید، سطح انرژی را بالا میبرد و همچنین باعث میشود هوشیارتر شوید.
کافئین موجود در قهوه از مواد طبیعی است که خاصیت چربی سوزی دارد و موجب میشود سوخت و ساز بدن بالا رود و باعث لاغری میشود.
قهوه با تحریک سیستم عصبی عملکرد فیزیکی را بسیار افزایش میدهد.
در قهوه مواد غذایی ضروری وجود دارد. منیزیم، پتاسیم، منگنز، نیاسین و ریبوفلاوین است.
کافئین موجود در قهوه دیابت نوع دوم را درمان میکند.
قهوه از آلزایمر و زوال عقل جلوگیری میکند.
قهوه از کبد در برابر سیروز و بیماریهای کبدی محافظت میکند.
قهوه از بروز برخی از سرطانها جلوگیری میکند و سرطان کبد و سرطان روده بزرگ و در رده سوم و چهارم در علل مرگ و میر در جهان هستند. تحقیقات علمی ثابت کرده است که کسانی که بصورت مستمر قهوه مصرف میکنند کمتر دچار این دو نوع سرطان میشوند.
قهوه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته قلبی را کاهش میدهد.
قهوه مادهای محرک است و هضم غذا را آسان میکند.
قهوه با جلوگیری از ابتلا به بیماریها باعث طول عمر میشود.
در رژیم غذایی اروپا، قهوه منبع اصلی تامی آنتیاکسیدان محسوب میگردد. آنتیاکسیدان نقش مهمی در جلوگیری از انواع سرطان و پیری پوست دارد.
قهوه ضدعفونی کننده است و از ابتلا به بیماریهای عفونی جلوگیری میکند.
از کرم خوردگی دندانها جلوگیری میکند.
قهوه ادرار آور و تب بر است.
مسمومیتهای ناشی از مصرف الکل را درمان میکند.
ضد پارکینسون است.
در برطرف کردن یرقان و زردی مفید است.
به درمان سیاه سرفه کمک میکند، برونشها را باز میکند و در رفع تدریجی آسم مفید است.
دردهای عصبی و عضلانی را رفع میکند.
خواص آنتی اکسیدانی
دانههای قهوه سبز سرشار از آنتیاکسیدانها هستند که باعث کاهش اثرات مضر رادیکالهای آزاد شده و از سلامت عمومی بدن محافظت میکند.
همچنین مطالعات ثابت کرده است که دانههای قهوه سبز خام حاوی اسید کلروژنیک خالص است و میتواند سطح گلوکز خون را کنترل کرده و از تورفتگی سلولهای پوست جلوگیری میکند.
دیابت
قهوه سبز از مواد غدایی عالی برای درمان دیابت نوع 2 به شمار میرود. خاصیت آنتیاکسیدانی قهوه سبز و سایر ترکیبات سالم موجود در آن به کاهش التهاب کمک میکند. عصاره قهوه سبز میزان قند خون و مقاومت نسبت به انسولین را کاهش داده و با کاهش تجمع چربیها به کاهش وزن کمک میکند که هر دو برای کنترل و درمان دیابت ضروری میباشند.
کاهش کلسترول خون
کلسترول بدخون (لیپوپروتئین کم چگالی یا LDL) از عوامل اصلی بروز اختلالات قلبی عروقی میباشد. مطالعات نشان میدهد مصرف منظم عصاره دانههای قهوه سبز سطح کلسترول بدخون را کاهش میدهد.
بهبود گردش خون
فشارخون بالا عامل ابتلا به برخی بیماریهای خطرناک همچون سکته مغزی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه میباشد. تحقیقات نشان میدهد ماده قوی و بسیار فعال شبه آسپرین در دانههای قهوه وجود دارد که از تجمع پلاکتها در عرووق خونی و سخت شدن رگها جلوگیری کرده و به بهبود گردش خون در اندامهای بدن کمک میکند.
سلامت کبد و سمزدایی
عصاره قهوه سبز یک سم زدای طبیعی است که کبد را از سموم، کلسترول بد، چربیهای اضافی و سایر مواد مضر پاکسازی میکند. با سمزدایی کبد، عملکرد آن بهبود پیدا کرده، متابولیسم بدن افزایش مییابد و سلامت کلی بدن تضمین میشود.
مصرف قهوه سبز برای درمان آسیبهای کبدی از جمله سرطان کبد مفید است.
انرژی بخش
مقدار بالای کافئین موجود در دانههای قهوه سبز باعث افزایش سطح انرژی بدن شده و فرد را در طول روز فعال و سرحال نگه میدارد.
ضد سرطان
اسید کلروژنیک موجود در قهوه سبز دارای اثر آنتیاکسیدانی و شیمی درمانی است که به کاهش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان سینه کمک میکند.
سلامت مغز و حافظه
ماده اسید کلروژنیک که سرچشمه بسیاری از خواص قهوه سبز میباشد خطر بروز بیماریهای مغزی و زوال عقل را کاهش میدهد.
بهبود متابولیسم
اسید کلروژنیک موجود در قهوه سبز تقویت کننده متابولیسم بدن است و با افزایش متابولیسم پایه بدن باعث کاهش انتقال گلوکز از کبد به خون میشود. با کاهش گلوکز، بدن شروع به سوزاندان سلولهای چربی ذخیره شده میکند تا بتواند قند مورد نیاز خود را تامین کند.
بنابراین مصرف قهوه سبز خالص به چربی سوزی و کاهش وزن کمک میکند.
چربیسوزی
قهوه سبز حاوی مقادیر قابل توجهی کتنجک (نوعی جلبک دریایی) است که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی حیاتی بدن میباشد، این ماده به حفظ سطح مواد مغذی بدن کمک کرده، متابولیسم بدن را افزایش و چربی سوزی و کالری سوزی بدن را سرعت میبخشد.
کاهش اشتها
اگر از چاقی و اضافه وزن رنج میبرید قهوه سبز مصرف کنید، این ماده مغذی مهارکننده قوی و موثر اشتها بوده و با کاهش میل به غذا باعث چربی سوزی بهتر و لاغری میشود.
توجه: اگر از قهوه سبز برای کاهش وزن استفاده میکنید لازم است در کنار آن، تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کرده و ورزش منظم، خواب کافی، کاهش استرس و رژیم غذایی سالم را فراموش نکنید!
ضدپیری
اسید کلژنیک موجود در دانههای قهوه سبز، 10 برابر چای سبز معمولی در کاهش آسیب مضرات رادیکالهای آزاد موثر است. دانههای فراوری نشده قهوه سبز حاوی آنتیاکسیدانهای خانواده پلی فنول، فرولیک اسید و غیره هستند که باعث کاهش روند پیری پوست شده و پوست را جوان و شاداب نگه میدارد.
درمان آکنه و جوش
نوشیدن قهوه سبز با افزایش سیستم ایمنی بدن و از بین بردن آسیبهای مضر رادیکالهای آزاد برای پوست به درمان آکنه و صاف شدن پوست کمک میکند.
رفع چین و چروک پوست
قهوه سبز نیازی به بو دادن ندارد و به همین دلیل بسیاری از مواد فرار موجود در آن حفظ میشود. اسید گاما آمینوبوتیریک، تئوفیلین، اپیگاوکاتجینگالات و غیره از جمعه مواد تشکیلدهنده قهوه سبز هستند که به حفظ سلامت پوست و جلوگیری از بروز چین و چروک کمک میکنند.
مرطوبکننده پوست
دانههای قهوه سبز علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانی، غنی از اسیدهای چرب و استرها از جمله اسید اراهیدیک، اسیدلینولئیک و اسید اولئیک هستند که پوست را تغذیه کرده و با مرطوب کردن پوست علائمی مانند افتادگی پوست، بیرنگی و سایر آسیبهای پوستی را کاهش میدهد.
حفظ سلامت موها
محتوای آنتیاکسیدانی قهوه سبز با ترکیبات سمی و مضر پوست سر و مو مبارزه کرده و موها را قوی، ضخیم و زیبا میکند.
جلوگیری از طاسی
برای درمان ریزش موی مدل زنانه یا آلوپسی آندروژنتیک از قهوه سبز استفاده کنید، عصاره دانههای قهوه سبز باعث افزایش رشد و ضخامت موها میشود.
قهوه سبز بنوشیم یا قهوه معمولی؟
قهوه معمولی و قهوه سبز هر دو دارای فواید زیادی میباشند، قهوه معمولی حاوی کافئین بیشتری است که مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرناک باشد.
همچنین برخی ترکیبات مفید موجود در دانههای قهوه در طول فرآوری و تغییر رنگ آن از بین میروند.
قهوه سبز نسبت به قهوه معمولی خواص آنتیاکسیدانی بیشتری دارد.
بو دادن یا رست قهوه چیست؟
روند و تکنیک بو دادن دانههای قهوه در بدست آمدن یک فنجان قهوه خوش طعم بسیار موثر است و خصوصیات ظاهری و تکسچر طعم نوشیدنی قهوه حاصل این فرآیند است. در روند بو دادن قهوه دانه سبز یا شیری رنگ قهوه به دانهای قهوهای یا شکلاتی رنگ تبدیل میشود و بخشی از ترشی، بو و کافئین موجود در آن از بین میرود اما حرارت وارده در این پروسه به شکلگیری و آزاد شدن ترکیبات آروماتیک در محصول نهایی کمک میکند که حاصل آن رایحه بینظیر قهوه است. در نهایت دانهها صافتر و حدود دو برابر بزرگتر و شیرینتر و دارای ته مزهای تلخ میشوند. در خانه هم میشود دانهها را در فر یا ماهیتابه بو داد و رست کرد هر چند این روند امروزه با تکنیکها و وسایل مختلفی انجام میشود که هر یک طعم و رایحه و محصول نهایی متفاوتی را موجب میشود که حاصل آن تنوعی گسترده برای نوشیدنی قهوه مطابق با سلیقه هر مصرف کننده و فرهنگ است.
طبع قهوه عربیکا
طبع قهوه عربیکا همانند انواع قهوه سرد و خشک است. به این معنی قهوه جسم را سرد و رطوبت را خشک میکند.
اگر افراد گرم مزاج قهوه مصرف کنند، این خاصیت را برای آنها دارد که جسم را سرد و رطوبت را خشک میکند.
از جمله خواص قهوه برای گرم مزاج این است که از صدمه زدن به خون و صفرا جلوگیری میکند، خون را رقیق میکند، دردهای گرم را تسکین میدهد و انسداد عرووق را باز میکند.
در صورت مصرف بیش از حد، قهوه میتواند باعث زردی، تورم، بیخوابی، کاهش وزن، کولیت و بواسیر و کاهش میل جنسی شود.
مزایای قهوه عربیکا
عربیکا و روبوستا انواع اصلی دانههای قهوه
مرغوبترین نوع دانههای قهوه که طعم و بویی منحصر به فرد دارند از بوتهای به نام Arabica به دست میآید که قدیمیترین انواع قهوه است و در ارتفاع 4000 تا 6000 متر بالاتر از سطح دریا عمل میآید. حدود 75% از کل قهوهای که در جهان کشت میشود عربیکا است.
قدیمیترین نوع قهوه عربیکا قهوه موکا و جاوه هستند که امروزه نامی شناخته شده محسوب میشوند. نوع دیگری از دانههای قهوه روبوستا نام دارد که در بلندی در حدود 800 متری از سطح دریا رشد میکند و بیشتر از عربیکا تحمل سرما را دارد. میزان کافئین روبوستا دو برابر عربیکا است، اگر چه طعم آن در رده پایینتری قرار دارد و ارزانتر است. روبوستا حدود 25% از کشت قهوه جهان را تشکیل میدهد. نوع مرغوب آن هم برای تهیه اسپرسو به کار میرود. نوع دیگری از آن که در آفریقای غربی میروید لیبریکا نام دارد که درصد بسیار اندکی از دانهها از این نوع هستند.
دمنوش مخلوط گیاهی بوقناق
دمنوش مخلوط گیاهی
حاوی میوه خشک بلوبری
حاوی پودر دمنوش