ارده شیره بروجردی
معمولا ارده را با شیره انگور ترکیب میکنند. شیره انگور دارای ویتامینهای A,B,C، آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلیسیم است و تا حدود زیادی مواد مغذی انگور را دارا میباشد. مخلوط ارده و شیره انگور از نفخ جلوگیری میکند. این ترکیب بسیار پرکالری و انرژی زا است، بنابراین مصرف مقداری از آن باعث جبران انرژی از دست رفته میشود.
خواص ارده شیره بروجردی:
- موثر در درمان افسردگی
- مناسب برای سلامت پوست
- درمان ضعف عمومی بدن
- مناسب برای دوران بارداری و شیردهی
- مفید در درمان دردهای رماتیسمی، زردی و یرقان، ضعف اعصاب، کک و مک و بیماریهای شریدی و وریدی
- خونساز
- کمک به دفع سموم بدن و پاکسازی معده و روده
- مفید برای رشد کودکان و نوجوانان
موثر در درمان افسردگی
ترکیب ارده و شیره انگورگزینه مناسبی برای درمان افسردگی است. پودر زعفران نیز برای داشتن روحیه شاد و پر نشاط در افرادی که مشکل اعصاب دارند توصیه میشود. در نتیجه ترکیب پودر زعفران، ارده و شیره انگور برای رفع عصبانیت خشونت، بی رمقی و البته کم حس و حالی بسیار موثر است. متخصصان عقیده دارند که تا پایان درمان افسردگی باید این روش درمانی ادامه پیدا کند. البته باید توجه داشت که مصرف بالای 5 گرم زعفران در یک وعده غذایی موجب مرگ افراد میشود.
ارده و شیره انگور دارای طبع گرم است بنابراین افراد گرم مزاج بهتر است به همراه این ماده غذایی از پونه، ماست، کاسنی و مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنند تا دچار مشکل ناشی از گرم بودن این ترکیب نشوند.
کالری ارده و شیره انگور
همانور که ذکر شد مواد مغذی شیره انگور تقریبا برابر با میوه انگور است. اما برخی از ویتامین های حساس به گرما در اثر حرارت برای تهیه شیره ، از بین میروند. شیره انگور کالری بیشتری نسبت به انگور دارد و مصرف مقدار کمی از آن انرژی زیادی جذب بدن میکند. برخلاف نظر تولیدکنندگان، این شیره رژیمی نیست و افراد دچار اضافه وزن و بیماران دیابتی نباید از آن استفاده کنند. اما کودکان و نوجوانان در حال رشد، افراد بسیار لاغر و بیمارانی که در اثر بیماری و یا جراحی ضعیف شدهاند بهتر است این ماده غذایی مقوی را در رژیم غذایی خود اضافه کنند.
شیره انگور برای رفع کم خونی
در طب سنتی این عقیده وجود دارد که مصرف مداوم شیره انگور در کار غذا و یا در آب میوه و میان وعدهها باعث کاهش فشارهای عصبی، درمان کمخونی و در نتیجه حفظ سلامت بدن میشود. همچنین مصرف شیره انگور موجب تسکین درد سینه و سرفههای مزمن میشود.
خواص ارده و شیره برای سلامت پوست
شیره انگور دارای ویتامینها و مواد مغذی بسیاری مفیدی برای پوست است که موجب حفظ سلامت پوست میشوند. شیره انگور و ارده را میتوان برای از بین بردن لکههای پوستی به طور مستقیم روی پوست قرار داد. این ماده پر خاصیت موجب سفتشدن پوست و کاهش چین و چروک میشود. در نتیجه از پیری پوست جلوگیری مینماید. به دلیل همین خاصیتها از عصاره انگور در تعداد زیادی از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود.
خواص ارده و شیره برای معده و روده
خاصیت پاکسازی شیره انگور یکی از مهمترین خواص آن است. به عبارتی این ماده غذایی موجب دفع اسیدهای غیر ضروری و اوره از بدن میشود، بنابراین باعث پاکسازی معده و روده از باقی مانده غذاها میشود. شیره انگور موجب خونسازی میشود و همچنین ضد نفخ است.
خواص ارده کنجد و شیره انگور برای درمان ضعف عمومی
شیره انگور کالری بسیار زیادی دارد به همین دلیل برای درمان ضعف بدن بسیار مفید است. همچنین افرادی که به دلیل بیماری و یا جراحی ضعیف شدهاند میتوانند برای التیام ضعف بدن خود از ارده و شیره انگور استفاده نمایند.
فواید ارده و شیره انگور در دوران بارداری و شیردهی
شیره انگور موجب رفع خونریزی در اوایل بارداری میشود. در حقیقت مواد مغذی موجود در شیره انگور بر روی دستگاه تناسلی و عملکرد تخمدانها تاثیر مثبتی دارد. علاوه بر این مصرف ارده موجب افزایش شیر در دوران شیردهی میشود. اما باید توجه داشت که مصرف ارده در سه ماه اول بارداری موجب سقطجنین میشود.
خواث شیره انگور در درمان بیماریها
انرژیزا بودن شیره انگور از مهمترین خواص آن است. شیره انگور دارای آنتی اکسیدانهای ضروری است که در درمان بسیاری از بیماریها مفید میباشند مانند: دردهای روماتیسمی، زردی و یرقان ، ضعف اعصاب ،کک و مک، بیماریهای شریانی و وریدی کـه مصرف شیره انگور در درمان آنها نقش موثری دارد. همچنین این ماده غذایی خونساز است و به دفع سموم بدن و پاکسازی معده و روده کمک میکند.
خواص ارده و شیره برای کودکان و نوجوانان
کودکان و نوجوانان برای رشد خود نیازمند مواد مغذی بسیاری هستند. شیره انگور علاوه بر تامین کالری مورد نیاز، مواد مغذی برای رشد بدن را نیز فراهم میکند. بنابراین مصرف ارده و شیره انگور را میتوان در وعدههای غذایی مخصوصا در صبحانه گنجاند.
عوارض و مضرات ارده کنجد
طبع ارده گرم است و افراد گرم مزاج در صورت مصرف دچار جوش صورت و بدن میشوند، همچنین باعث غلیظ شدن صفرا در این افراد میشود.
روش نگهداری
برای دستیابی به مواد مغذی بسیار ارده و روغن کنجد باید اصول صحیح نگهداری از آنها را دانست. زیرا این مواد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و اگر در معرض هوای گرم و نور قرار گیرند موجب اکسیر شدن چربیهای مفید خود میشوند. بنابراین باید ارده و دیگر فرآوردههای کنجد را در جای خنک، خشک و دور از نورخورشید نگهداری کرد.